S-au încheiat încă 6 luni de activitate parlamentară, perioadă în care mi-am împărţit timpul de lucru între Senat şi Cabinetul Parlamentar. În calitate de senator de Constanța sunt interesat de problemele cu care se confruntă cetățenii la nivel local și încerc să atrag atenția asupra acestora prin diferite intervenții în Parlament. De asemenea, am stabilit un program de audiențe cu cetățenii la biroul de pe bulevardul Mamaia nr. 237. Vinerea între orele 9.00 şi 12.00 stau de vorbă cu locuitorii judeţului pentru a fi permanent la curent cu ceea ce se întâmplă pe plan local.

În urma discuțiilor purtate cu cetăţenii care îmi aduc la cunoştinţă problemele lor, am înaintat adrese și sesizări către instituțiile competente în vederea rezolvării problemelor semnalate.

Astfel, am sesizat Inspectoratul Județean de Construcții privind ridicarea unor blocuri în cartierul Palazu Mare care nu sunt conforme cu legislaţia în vigoare, am adresat o informare către Apele Române privind necesitatea decolmatării zonei derea din localitatea Cumpăna şi am trimis o interpelare către Ministerul Muncii privind drepturile persoanelor persecutate politic în 1945. În plus, am sesizat ANRE și ENEL despre problemele legate de branșarea la energie electrică a cartierului Tomis Plus şi am trimis o solicitare la MApN referitoare la un teren din Constanța nefolosit, pentru a fi dat în utilitate publică. Tot către Apele Române Dobrogea-Litoral am trimis o reclamaţie cu privire la zona derea din localitatea Techirghiol care trebuia decolmatată şi am adresat o interpelare directorului executiv al Direcţiei de fonduri europene din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, privind proiectele implementate sau în curs de implementare prin PNDL.

Vocea tinerilor este importantă pentru mine, de aceea am continuat să desfășor, în cadrul cabinetului parlamentar, stagii de practică pentru studenți, cu scopul de a se familiariza cu activitatea unui senator atât în Parlament, cât și pe plan local. Cu ajutorul consilierilor, am coordonat trei stagii de practică: unul pentru studenţi de la Universitatea București – comunicare, încheiat cu o vizită la Parlament, unul cu studenţi de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca – departamentul de științe politice şi un al treilea tot cu studenţi ai Universităţii Bucureşti.

În acelaşi timp, în ultimele 6 luni, am continuat vizitele în judeţul Constanţa, fie în zonele în care mi-au fost semnalate probleme, fie la obiectivele culturale şi arheologice.

Astfel, am mers să discut cu locuitorii din cartierele Veterani şi Inel 1, dar am fost şi la Cumpăna unde există probleme cu deşeurile aruncate pe câmp, în zona „derea”, dar şi cu malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră. De asemenea, am fost prezent, alături de colegii mei de la USR Agigea, la depunerea listei cu semnături pentru demiterea primarului din localitate şi, tot la Agigea, am participat la inaugurarea parcului de Crăciun, un proiect USR PLUS.

În acelaşi timp, am continuat vizitele la obiectivele culturale din judeţ. Am mers la Ansamblul Rupestru de la Murfatlar, la cetatea Arubium şi la Păcuiul lui Soare. Îmi doresc ca toate aceste situri din judeţul Constanţa să fie puse în valoare şi să fie introduse în circuitul turistic, deoarece reprezintă obiective extrem de importante pentru istoria şi cultura noastră naţională.

S-a încheiat un an din mandatul meu de Senator şi am încercat în această perioadă să-mi fac datoria şi să respect angajamentele luate faţă de alegători şi să-i reprezint cât mai bine în Senat pe constănțeni. Voi păstra în continuare legătura cu cetăţenii judeţului, atât prin intermediul Biroului Parlamentar, cât şi pe site-ul www.RemusNegoi.ro, unde se pot trimite propuneri,  sugestii şi sesizări şi unde se află în dezbatere proiectele de lege pe care le iniţiez.