231 de iniţiative legislative proprii sau la care am fost co-semnatar am depus în 3 ani şi jumătate de mandat, iar dintre acestea 48 au fost promulgate legi.  Este cel mai mare număr de proiecte de lege depuse comparativ cu toți senatorii care au reprezentat județul Constanța din 2004 până în prezent.

În 3 ani şi jumătate de mandat am venit cu propuneri legislative în mai multe domenii, precum proiectul pentru facilitarea accesului pe plajă a persoanelor cu dizabilităţi, cel privind organizarea unor şedințe de dezbateri publice obligatorii pentru cele mai importante hotărâri ale autorităților locale, iniţiativa pentru reducerea duratei publicității din timpul emisiunilor TV pentru copii, cea pentru modificarea legii privind transparența decizională în administrația publică, proiectul privind lista indicativă a monumentelor istorice, proiectul privind pașapoartele CRDS (ale cetățenilor români cu domiciliul în străinătate), cel privind accesul facil în spaţii recreativsportive pentru persoanele cu dizabilități sau cel privind gestionarea deşeurilor provenite din construcții și demolări.

Un raport comparativ, preluat din datele oficiale ale Senatului României, din ultimele 5 mandate ale tuturor senatorilor constănţeni, arată că, personal, sunt pe primele locuri şi în ceea ce priveşte întrebările şi interpelările adresate în Parlament cu privire la diferite probleme sau situaţii. Spre deosebire de senatori de la alte partide, am păstrat echilibrul între numărul de inițiative și luările de cuvânt,

Am demonstrat în decursul acestui mandat că vreau să-mi fac treaba pentru care oamenii m-au votat. Şi cifrele arată că mi-am făcut-o bine. Sunt convins că majoritatea colegilor mei din USR sunt cel puțin la fel de implicați. De aceea suntem acea schimbare în bine a percepției asupra parlamentului. Niciun alt partid nu are astfel de parlamentari implicați ca cei din USR.

https://cugetliber.ro/mobile/stiri-politic

-administratie-remus-negoi-cel-mai-activ-senator-din-judetul-constanta-in-ultimii-20-de-ani-512031

https://dobrogealive.ro/remus-negoi-usr-am-fost-cel-mai-activ-senator-de-constanta-din-ultimii-20-de-ani

https://ziarulamprenta.ro/politic/remus-negoi-cel-mai-activ-senator-din-judetul-constanta-in-ultimii-20-de-ani/330250/